Tjänster

Vi jobbar med mer än bara skorstensrenovering och allt som rör mur- och puts ligger oss varmt om hjärtat. Vi har även stor kunskap och kompetens att sköta om allt inom öppna spisar, kakelugnar och olika typer av stenarbeten.

Ventilation med värmeåtervinning (FTX)

Vi kan även hjälpa dig att installera ventilation med värmeåtervinning. Vi bygger då om gammaldags självdragsventilation till modern ventilation som sparar pengar och minskar på koldioxidutsläppen. En typ av ventilation som är anpassad efter moderna förutsättningar, levnadssätt och behov.

FTX har många fördelar. Ventilationssystemet värmer upp på vintern och svalkar på sommaren. Tilluften blir betydligt renare jämfört med traditionella ventilationssystem och det behövs heller inga fönster- eller väggventiler som ger kallras eller släpper in störande ljud. Du kommer inte behöva håltagning eftersom ventilationen installeras i befintliga kanaler.

Systemet behöver inte heller några stora ventilationsaggregat.

Vi installerar även köksventilation, utför godkänd OVK-besiktning och erbjuder ett smart, appstyrt ventilationssystem (Clean AIr 24 Time) för bostadsrätter och hyreslägenheter.

Eldstäder, braskaminer och kakelugnar

Hos oss hittar du ett brett utbud eldstäder. Vi installerar en klassisk kakelugn eller en modern och energisparande braskamin i din bostad.

Vi kan dessutom renovera din gamla kakelugn utan att demontera den.

Skorstenar

Behöver du en ny skorsten som är anpassad till din eldstad? Vi kan hjälpa dig. Vi har tre varianter av skorstenar som är utmärkta och passar bäst i olka sammanhang. Välj mellan en blockskorsten i pimpetsn, en stålskorsten eller en murad tegelskorsten av klassiskt snitt. Vi kan ta en titt på din elstad och din fastighet för att hitta den lösning som ger maximal prestanda.

skorsten med rök

Öppna spisar

Om vi börjar med öppna spisar så vet vi att det är den unika kontakten man får med eld som attraherar människor och att det ställer stora krva på säkerhet. Därför arbetar vi aktivt med att både dimensionera och att noggrant beräkna vid varje installation. Vi sammanför modern ingenjörskonst med gammal hantverkskänsla. Det spelar ingen roll om du vill ha en modern öppen spis eller en modell som är rejälare och robustare – vi murar den helt efter dina önskemål.

Kakelugnen

Har ni tänkt på att denna detalj bara för några år sedan ansågs som hopplöst omodern och var lite av hemmets sorgebarn? Så är det verkligen inte numera – en renoverad kakelugn är hemmets pärla. En vacker möbel, en perfekt inredningsdetalj och – framförallt – en fantastisk investering som höjer värdet på hela fastigheten. Låt oss sköta om din renovering av kakelugnen redan idag!

Kontakta oss

Du når oss via telefon, mejl eller genom att fylla i formuläret på kontaktsidan. Vi har vårt kontor i Lidingö och kan tack vare det ta på oss uppdrag över hela Stockholm. Dörren står alltid öppen hos oss och du är mer än välkommen att titta in på en kopp kaffe och berätta vad du behöver hjälp med.

Vi behärskar kan även kakelugnar och öppna spisar